- نویسنده : محسن
- بازدید : 266 مشاهده
یکی از پرطرفدارترین روش های چاپ پارچه از دوران باستان تا دوران معاصر، روش باتیک است. به این ترتیب تکه های پارچه با واکس های مختلف (موم، پارافین و…) پوشانده می شود تا این تکه ها مطابق طرح رنگی نداشته باشند. سپس پارچه را رنگ می کنند و طرح مورد نظر خود را می گیرند. پارچه باتیک هندی نیز به همین روش اما با ویژگی های خاص خود ساخته می شود. گفته می شود که هند خاستگاه هنر باتیک است.
خلاصه این مطلب
آشنایی با پارچه باتیک
باتیک در واقع یک تکنیک خاص برای چاپ روی پارچه است. در این روش یک تکه پارچه را با ماده ای می پوشانند که از مردن پارچه جلوگیری می کند. این ماده معمولاً از موم زنبور عسل، پارافین یا انواع دیگر موم ساخته می شود. پس از پوشاندن پارچه با این مواد مطابق طرح هنری مورد نظر، آن را در ظرف صورتی قرار دهید. بنابراین، جزئیات مومی رنگ خود را از دست می دهند و نقش های زیبایی روی پارچه ظاهر می شود.
هنر باتیک در هند آغاز شد. البته محققان اندونزی از جمله جزیره جاوه را محل رونق این هنر می دانند. کلمه باتیک در زبان جاوه ای به معنای الگوی نقطه یا خالکوبی است. مواد پارچه ای برای باتیک هندی معمولاً از پنبه (نخ) یا ابریشم انتخاب می شوند. البته اخیراً این هنر روی پارچه کرپ یا ژرژت نیز اعمال شده است. شایان ذکر است که به لطف روش خاص طراحی باتیک، ماندگاری نقوش روی پارچه بسیار بالا خواهد بود و نقش ها تا سال ها روی پارچه باقی می مانند.
توصیه ما: لباس های پارچه ای و هر آنچه که باید بدانید
مشاهده پست مشابه : تحقیق پروژه راهنمایی دوربینهای نقشه برداری TOPCON در پاورپوینت